Kleine moderne tuin met waterspel

Kleine moderne tuin met waterspel

Een tuin kleiner dan 100 m2? Geen probleem. Kijk hoe we hier in Vught de tuin veel groter hebben laten lijken. 

Kleine moderne tuin met waterspel

Op een voormalig kazerneterrein in Vught is een kleine moderne tuin in een nieuwbouwwijk gebouwd. Grote bestaande bomen zijn gehandhaafd en dat geeft deze wijk vanaf het begin een volwassen en groen karakter. Wij maakten een moderne en sfeervolle tuin binnen dit kader. 

Een kleine moderne tuin met blikvanger

Een groot zwart waterspel is de blikvanger in deze patio. Zomer en winter, zowel overdag als 's avonds. De verhoogde watertafel is voorzien van enkele LED lampen. Het geluid van het stromende water werkt rustgevend en verdrijft het achtergrondgeluid van de woonwijk. Een heerlijke plek om tot rust te komen.  

(tekst loopt door onder de foto's)

Kleine Moderne Tuin Met Waterspel
Kleine Moderne Tuin Met Waterspel Gladde Grote Tegels
Kleine Moderne Tuin Met Waterspel In Groene Omgeving
Kleine Moderne Tuin Met Waterspel Meerdere Terrassen
Kleine Moderne Tuin Met Waterspel Meerstammige Solitair Gleditsia
Kleine Moderne Tuin Met Waterspel Relatie Binnen Buiten
Kleine Moderne Tuin Met Allium
Kleine Moderne Tuin Met Waterspel Split Smooth Tegels En Vlonder
Kleine Moderne Tuin Met Waterspel Zwart

Meerdere zitplekken

In de keuken is een extra raam gemaakt dat uitkijkt op het eetterras. In eerste instantie was deze muur dicht. Nu dat raam er zit lijkt het onmisbaar! Het eetterras past precies tussen de muur op de erfgrens en de keuken. Met een verstelbare parasol kan er naar keuze wel of niet van de avondzon worden genoten. 

Op een verhoogd vlonderplankier is plaats voor een ligbedje. Even lekker een uiltje knappen! De privacy wordt gewaarborgd door gemetselde muren, afgewisseld met gaashekwerk met Hedera. De inkijk wordt tegen gehouden door enkele leibomen van Carpinus.

Sterke relatie tussen binnen en buiten

Door de plaatsing van de terrassen zijn de zichtijnen vanuit het interieur altijd vrij. Zie ook deze blog. De deuren staan bijna automatisch open bij dit huis. Zo gaan binnen en buiten naadloos in elkaar over. 

De tegels in deze kleine moderne tuin zijn van een speciaal soort beton en in grote mate verdicht. Hierdoor krijgt vuil vrijwel geen kans er in te trekken. Mede door het grote formaat geeft deze tegel een zeer luxe gevoel. Het eerlijke beton combineert prachtig met de hardhouten vlonder en het vlak van grijs split. 

De beplanting bestaat uit een uitgebalanceerde combinatie van wintergroene en bladverliezende planten. Taxusblokken en vlakken van Sesleria zorgen voor de groene structuur. De solitaire Gleditsia doet het prachtig samen met de moderne Hydrangea variëteiten. Allium is als weefplant toegepast in deze kleine moderne tuin. 

Ook een mooie kleine moderne tuin laten aanleggen? Bel dan naar (040) 283 10 04.