Moderne tuinarchitectuur in luxe tuin

Moderne tuinarchitectuur in luxe tuin

De vrouw des huizes is de architect van haar eigen huis. Voor de tuin werd onze hulp ingeroepen. 

Moderne tuinarchitectuur in luxe tuin

Na een verblijf van enkele jaren in het buitenland bleek de luxe tuin in Nieuwkuijk bij terugkomst ernstig aan renovatie toe. Het zwembad, enkele karakteristieke bomen en sommige afscheidingen bleven gehandhaafd, voor de rest werd de tuin volledig opnieuw ingericht.

Moderne tuinarchitectuur voor een luxe tuin

Het huis werd enkele jaren voorafgaand aan de tuinrenovatie door de vrouw des huizes ontworpen. Een uitdrukkelijke wens was dat de tuinarchitectuur aansloot bij de bouwkundige architectuur. Een heldere vlakverdeling van tegels, split, plantvakken en gazon sluit naadloos aan op de lijnvoering van het huis. De zijtuin is visueel dichtgemaakt met een hoge haag en een hardhouten poort, zodat er ruimte is gekomen voor een flink terras. Voor de keukenramen ligt nu een fraaie vijver die de tuin diepte geeft.

Tuinontwerp op maat

In de tuin zijn diverse zitplaatsen opgenomen. Het eetterras is ruim van opzet met een tafel voor acht personen van Tribú. Overdekt, tegen het huis aan, staan een aantal gestoffeerde fauteuils achter de zuilenpartij. Na het zwemmen is het goed zonnen op de vlonder bij het zwembad. En ergens verstopt aan de zijkant vinden we bij een veld van Lavendel een rustig leesplekje op het split.

Passende materialen voor een luxe tuin

Het huis is opgezet in diverse grijstinten met een afwerking van grove stuuk. Als tegels is hier gekozen voor elementen van 1 x 1 meter uit gietbeton. Deze hoogwaardige tegels hebben een gladde afwerking en luxe uitstraling. Leuk detail is de rand van de vijver: deze is van brede stroken zink gemaakt. Ook het dak van het woonhuis heeft deze zelfde afwerking.

Deze luxe tuin staat centraal in dit artikel in de tuinglossy De Tuin in 4 seizoenen.

De internationale inspiratiesite Homify publiceerde ook een artikel over deze tuin

Heeft u vragen over deze luxe tuin? Of wilt u ook een tuin laten aanleggen? Bel ons dan via (040) 283 10 04. Of vul het contactformulier in.

Moderne Tuinarchitectuur In Luxe Tuin Met Vijver
Moderne Tuinarchitectuur Lounge Zit
Moderne Tuinarchitectuur Met Oude Appelboom
Moderne Tuinarchitectuur Met Overdekte Lounge
Moderne Tuinarchitectuur Met Strak Waterspel
Moderne Tuinarchitectuur Met Strakke Vijver
Moderne Tuinarchitectuur Met Uitzicht Op Kerktoren
Moderne Tuinarchitectuur Met Zwembad En Vijver
Moderne Tuinarchitectuur Met Zwembad En Vlonders