Moderne tuinen

Een moderne tuin is vaak een strakke tuin. We zetten diverse mooie voorbeelden van moderne tuinen op een rijtje. Moderne tuinen zijn vaak tijdloos door een rustige, strakke basis. Modern is dus iets anders dan trendy. 

Moderne tuin in balans

De moderne tuin straalt balans uit en is erg geschikt om in tot rust te komen. De gebruikte materialen zijn bij voorkeur onderhoudsarm. Onze moderne tuinen sluiten goed aan op de architectuur van het huis. Dit zorgt voor rust en evenwicht.

Moderne tuinen en comfort

De moderne tuin is onderhoudsvriendelijk. Beplanting wordt meestal in grote groepen toegepast. Over het algemeen zijn moderne tuinen functioneel van opzet. De terrassen zijn duim van opzet. Parkeerplaatsen zijn ruim en van dezelfde tijdloze en onderhoudsvrije materialen als de terrassen en paden.

Klik hieronder op de voorbeelden om u te laten inspireren door onze moderne tuinen.

Moderne onderhoudsarme tuin met zwembad (met video)

Moderne onderhoudsarme tuin met zwembad (met video)

Ooit in je leven maak je de keuze: verhuizen of blijven wonen het het helemaal naar je zin maken. Dit echtpaar in Nuenen koos voor het laatste en maakte hun huis en tuin helemaal naar hun zin!

Sfeervolle moderne tuin met veranda (met video)

Sfeervolle moderne tuin met veranda (met video)

Het is een heerlijke tuin om in te zitten. Zowel op het ruime eetterras als onder de sfeervolle veranda. “Vorige week hebben we hier nog met vrienden gezeten tot wel één uur ’s nachts!”, vertelt de vrouw des huizes. Brabantse gezelligheid in Someren.

Moderne tuin met landelijke sfeer

Moderne tuin met landelijke sfeer

Aan de rand van Leende in Brabant ligt een vrijstaand huis met een grote achtertuin. “We willen een moderne tuin, zoals jullie die maken, maar ik wil wel mijn kas, moestuin en kippen houden. Kan dat?” Natuurlijk!

Moderne tuin met luxe veranda

Moderne tuin met luxe veranda

Een ruimtelijke moderne familietuin in Waalre. Een rustige, strakke basis, met grote wolken verzachtende beplanting. Functionele tuinarchitectuur: de vorm volgt de functie.

Klassiek moderne tuin

Klassiek moderne tuin

In deze grote tuin in Nuenen ontmoeten klassieke en moderne tuinarchitectuur elkaar op een spannende wijze. Met veel kunstwerken en een groot zwembad!

Moderne tuin met beton-look overkapping

Moderne tuin met beton-look overkapping

Zoals dat bij zoveel mensen het geval is, was deze kleine achtertuin in Maarheeze het domein van de kinderen geweest. Kinderen worden pubers en dan is het tijd voor een tuinmetamorfose. “We zitten graag buiten, het liefst tot diep in de herfst!”, zeiden de opdrachtgevers bij het eerste gesprek. En dat kan nu ook.

Moderne tuin met zwembad en koivijver

Moderne tuin met zwembad en koivijver

Deze tuin ademt het 'goede leven', het Brabantse buitenleven. Wat betreft de tuinarchitectuur: Moderne vormgeving, zeer sfeervolle beplanting en duurzame materialen. 

Moderne tuin in het groen

Moderne tuin in het groen

Deze tuin ligt op de hoek van een nieuwbouwwijk in Tilburg. Maar het beeld van deze tuin is niet wat je verwacht van een pas opgeleverde nieuwbouwwijk! Deze hoekwoning kijkt uit op een prachtig stukje ruig groen dat onderdeel is van een groene zone in deze woonwijk. Het is en blijft dus groen!

Moderne tuin in het landschap

Moderne tuin in het landschap

Wow, wat een uitzicht! Deze exclusieve tuin ligt schitterend in het Brabantse landschap, in Heeze.  

Moderne kleine tuin met zwembad

Moderne kleine tuin met zwembad

Rondom dit klassieke huis is gekozen voor een moderne tuin met een groot zwembad. Deze moderne tuin met zwembad is een ideale plek om tot rust te komen en te genieten van de vrije tijd met vrienden en familie. Op 150 m2 is veel leefruimte gerealiseerd. 

Moderne gezinstuin met veranda

Moderne gezinstuin met veranda

Een tuin om in te leven. Dat was het doel van deze renovatie. En dat is gelukt. Meerdere heerlijk terrassen en voor de kinderen volop speelplezier!

Kleine moderne tuin met keramische tegels

Kleine moderne tuin met keramische tegels

In minder dan 100 m2 een fijne leefbare tuin. Deze tuin in Nuenen heeft door het gebruik van siergrassen en bomen een groene uitstraling. Het grote terras geeft de bewoners de mogelijkheid om in het seizoen te genieten van een echte buitenkamer.