Strakke kleine tuin met zwembad en veranda

Strakke kleine tuin met zwembad en veranda

Een zwembad leek onmogelijk in deze tuin in Waalre. Slimme tuinarchitectuur bood de oplossing! Strak en modern opgelost.

Strak en stijlvol

In deze tuin van nog geen 100 m2 leek een zwembad een onmogelijke wens. “Ook hier zijn we weer gaan denken vanuit de mogelijkheden, niet vanuit de beperkingen. En een deel van de tuin is onderkelderd. Dus er zaten wel wat haken en ogen aan. Maar niets is onmogelijk!”, aldus de tuinarchitect.
Het bad is ongeveer 6x3 meter. Door toepassing van een jetstream kan hier volop in gezwommen worden. Maak je borst maar nat!

Strakke veranda

De veranda is door tuinarchitect Gert-Jan Schouwenaar ontworpen in de stijl van het woonhuis. Zo lijkt de overkapping integraal deel uit te maken van het woonhuis.
In de overkapping zijn diverse voorzieningen opgenomen. Een gesloten gashaard geeft veel warmte. Voor de koukleumen kunnen ook de heaters aan het plafond nog aangezet worden. Om het compleet te maken werden dimbare LED-spots in het dak gemonteerd.

Vloeiende overgang binnen buiten

Het platte dak is op dezelfde hoogte gemaakt als het volume van de eerste verdieping. Vanuit binnen gezien loopt het plafond dus buiten gewoon door.
Een muurtje van 70 centimeter onttrekt het zwembad voor een deel aan het zicht vanuit de woonkamer. ‘s Winters ligt het roldek permanent op het bad en is het niet fraai om zien. Het muurtje camoufleert dan net voldoende.

Het Belgische vakblad Chic Gardens Concepts schreef een artikel over deze strakke tuin met zwembad en veranda.

 

Strakke Klein Tuin Met Zwembad En Veranda
Strakke Klein Tuin Met Zwembad En Vlonderterras Ligbedden
Strakke Kleine Tuin Zwembad Veranda
Strakke Tuin Met Zwembad Veranda Vlonder
Strakke Veranda In Kleine Tuin Met Zwembad
Strakke Kleine Tuin Met Gashaard