Strakke tuin met zwembad en zwarte muur

Strakke tuin met zwembad en zwarte muur

Een strakke tuin met een opvallende zwarte muur. Tuinarchitectuur op een beperkt oppervlak met maximale ruimtelijke werking.

Strakke tuin met bijzonder zwembad

In deze Helmondse achtertuin met hoogteverschil is het het zwembad het kloppende hart van de tuin. Echter, vanuit het interieur moet het bad niet te nadrukkelijk aanwezig zijn. Het zwembad ligt daarom in het lage deel van de tuin. De tuinmuurtjes onttrekken het bad aan het zicht, vanuit het interieur gezien. De zichtlijn vanuit interieur en de terrassen eindigt op de blikvanger: de zwarte muur met het waterspel. 
Het zwembad is met antracietkleurige folie beplakt, vandaar de bijzondere kleur!

Strakke lijnvoering en speelse hoogtes

Het aanwezige hoogteverschil is creatief in het plan opgenomen. Via robuuste hardstenen treden is vanaf het huis het lager gelegen zwembadgedeelte bereikbaar. Het loungeterras is gemaakt van hardhouten vlonderplanken. Let ook op het zonneterras aan de overkant van het zwembad. Klein grapje: dit is alleen zwemmend bereikbaar!

Strakke voortuin gaat vloeiend over in landschap


De entree in de voortuin is een trede verhoogd ten opzicht van de ruime oprit van split. In de voortuin is een klein ontbijtterras in de ochtendzon voorzien. De brede plaatstrook met siergrassen maakt dat de voortuin vloeiend overgaat in het landschap met de rietkragen langs de sloot.

 

Strakke Tuin Met Vlonderterras En Zwembad
Strakke Tuin Met Zwembad Bloeiende Planten Zwarte Muur
Strakke Tuin Met Zwembad Hoogteverschil Vlonderterras
Strakke Tuin Met Zwembad Siergrassen
Strakke Tuin Met Zwembad Zwarte Gestuukte Muur En Waterspel
Strakke Voortuin Met Siergrassen Overgang Naar Landschap
Strakke Voortuin Met Entree Strakke Muurtjes En Parkeren Split
Strakke Voortuin Met Siergrassen Moderne Entree
Strakke Voortuin Met Terras Siergrassen